miércoles, septiembre 17, 2025
InicioNewsActualidadeO IV Campionato de Pinchos e Tapas de Galicia escolle a Ribeira...

O IV Campionato de Pinchos e Tapas de Galicia escolle a Ribeira Sacra como escenario da competición

O concurso gastronómico, IV Campionato de Pinchos e Tapas de Galicia, chega á Ribeira Sacra co seu formato showcooking e dirixido ao sector da hostalaría galega. O evento celebrarase o luns 20 e o martes 21 de outubro no Monasterio de San Pedro de Rocas, en Esgos, na provincia de Ourense.

A competición está dirixida a profesionais en exercicio vinculados a un establecemento de hostalaría situado en calquera das catro provincias galegas, que conte con servizo de barra e ofreza unha proposta de pinchos ou tapas de forma regular durante todo o ano.

As inscripcións están abertas ata o 30 de setembro a través da seguinte ligazón. Os concursantes optarán a premios valorados en máis de 3.000 euros en produtos cedidos polas marcas patrocinadoras e colaboradoras.

A competición

Os e as participantes cociñarán en dous boxes de cociña instalados sobre un escenario. Cada participante terá 15 minutos para elaborar seis tapas, unha para cada membro do xurado e outra para a foto e exposición.

Unha vez rematadas as tapas, cada participante presentará ao xurado as súas elaboracións. A organización realizará un sorteo para establecer as quendas de participación.

IV Roteiro de Tapas de Galicia

A maiores, dentro da programación da competición e de forma previa á mesma, será posible probar os diferentes petiscos que serán presentados durante o campionato, do 10 ao 19 de octubro.

Así, as barras dos bares e restaurantes participantes ofrecerán ao público a tapa ou pincho do certame, brindando aos comensais unha nova alternativa de gastronomía para degustar en dous ou tres bocados, desfrutando ademais dunha copa de cervexa ou viño.

مقالات ذات صلة

OUTRAS NOVAS